U Vitezu povrijeđena jedna osoba, u Fojnici Libijci i dalje prave probleme

Tijekom proteklog vikenda na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 19 kaznenih djela, a evidentirano je 11 narušavanja javnog reda i mira, priopćeno je iz MUP-a te županije.

Također, zabilježeno je 20 prometnih nezgoda, bez materijalne štete, u kojima su 4 osobe lakše ozlijeđene, a iz prometa isključeno 18 vozila i 24 vozača, stoji priopćenju.

PS Vitez obratila se dežurna sestra DZ Vitez i prijavila 14. travnja dolazak I.K. iz Viteza s ozljedom u predjelu glave. Isti je prevezen u bolnicu Nova Bila, gdje su mu konstatirane teže tjelesne ozljede. Ophodnja policije PS Vitez je utvrdila da je I.K. fizički napadnut od strane M.M, a istraga je u tijeku.

U petak, 12. travnja PS Fojnica obratio se djelatnik zaštitarske agencije “Securitas” i prijavio narušavanje javnog reda i mira u objektu Nove bolnice hotela “Reumal” od strane libijskih državljana H.K. i A.S. Po dolasku policijskih službenika, isti su i dalje nastavili s narušavanjem javnog reda i mira, ali su odmah privedeni u PS Fojnica. Nakon što je sa svim upoznat Odjel za strance u Travniku navedeni su prevezeni u Imigracijski centar u Sarajevu.