U Vitezu okrugli stol ‘Zakon o pravima žrtava torture’

U organizaciji Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u Županiji Središnja Bosna i Udruženja građana „Vive Žene” iz Tuzle u četvrtak će, 24. siječnja, u Vitezu biti održan okrugli stol na temu „Zakon o pravima žrtava torture”.

Okrugli stol će biti organiziran u hotelu Central, u Franšiznom centru BiH u Vitezu, s početkom u 11,00 sati.

„Krovni zakon koji garantira minimalna prava i beneficije logorašima i drugim žrtvama torture u BiH je neophodan za dostojanstven život skoro 200.000 žrtava torture i njihovih obitelji, što će dokazati argumentirana diskusija tijekom ovog događaja predvođena predstavnicima udruženja Vive Žene, Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini, Hrvatske udruge logoraša domovinskog rata u Županiji Središnja Bosna, Saveza udruženja logoraša Tuzlanske županije i Udruge zatočenih-udruženje logoraša Brčko Distrikt-a. Naša udruga zajedno sa ovim organizacijama, a uz pomoć Europske unije, formirala je Mrežu „Zajedno protiv torture u BiH” koja želi ujediniti sva udruženja koja pomažu žrtvama torture”, stoji u pozivu HULDR Županije Središnja Bosna.

Kao sudionici ovog okruglog stola pozvani su predstavnici vlasti, javnih ustanova, udruga logoraša, političkih stranaka i organizacija civilnog društva.