U Vitezu okrugli stol o upravljanju otpadom

U povodu završetka projekta izrade “Plana zaštite okoliša i Plana upravljanja otpadom za Srednjobosansku županiju za razdoblje 2015.-2025.”, u ponedjeljak, 15. prosinca, u hotelu “Central” u Vitezu održat će se okrugli stol s početkom u 10 sati.

Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu, u suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Srednjobosanske županije (SBŽ), od siječnja, odnosno lipnja 2014. godine realizira projekte izrade “Plana upravljanja otpadom i Plana zaštite okoliša za SBŽ za razdoblje 2015.-2025. godina”.

Područje obuhvaćeno projektima je SBŽ.

Financijeri projekata su Fond za zaštitu okoliša u FBiH i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBŽ.

“Opći cilj projekata jeste unaprjeđenje stanja upravljanja otpadom, odnosno okoliša na području SBŽ-a. Očuvan okoliš ključni je faktor održivog razvoja razmatrane sredine, a koji doprinosi boljem kvalitetu življenja stanovništva. Primarni cilj projekata je izrada dva strateška dokumenta u oblasti zaštite okoliša tj. Plana upravljanja otpadom i Plana zaštite okoliša za područje SBŽ-a”, priopćeno je iz Srednjobosanske županije.

Postizanje primarnog cilja uključilo je izgradnju partnerstva između različitih interesnih grupa (županijskih i općinskih organa vlasti, gospodarskih subjekata, javnih ustanova, javnih poduzeća, obrazovnih i zdravstvenih institucija, NVO-a, šire javnosti), njihovu suradnju pri određivanju prioriteta i rješavanju okolišnih problema, kao i unaprjeđenju transparentnosti i kvaliteta u procesu donošenja odluka po pitanju zaštite okoliša, stoji u priopćenju.

Prethodni članakHumanitarna akcija HDZ 1990 u Vitezu
Sljedeći članakKolinda Grabar – Kitarović u ponedjeljak u posjetu Vitezu i Kiseljaku