U Vitezu održana seoska Olimpijada

U nedjelju je u Općini Vitez, točnije MZ Šantići – ogranak Delfin potok, održana seoska Olimpijada.

Pored glavne discipline mali nogomet 3+1 igrač i na golove 1m x 1m, bila su i natjecanja u tradicionalnim disciplinama kao što su potezanje konopa, bacanje kamena s ramena, skok u dalj, bliže, gađanje mete loptom, trka u vrečama, utrka na 30 m.

Najviše pažnje i najveće zanimanje izazvala je prvi put na ovim prostorima Viteška alka. Naime umjesto na rasnim konjima Viteški alkari MZ Šantići, ogranak Delfin potok, alku su vozili na biciklima i drvenim kopljima gađali okačenu alku.

Za sve natjecatelje i posjetitelje organizator je upriličio zajednički ručak grah i kobasice. Također su uručeni pehari za prve tri ekipe u ukupnom poretku kada se saberu sve discipline:

  • prvo mjesto ekipa NEODOLJIVI
  • drugo mjesto ekipa NK Šantići
  • treće mjesto ekipa ŽUME
  • četvrto mjesto ekipa RECREATIVO

i priznanja za sve pojedinačne takmičare.

Važno je napomenuti imena onih koji su utrošili svoje slobodno vrijeme i organizirali ovo hvale vrijedno druženje s ciljem očuvanja i otrgnuća iz zaborava disciplina koje su se nekad redovno izvodile i bile pitanje časti i prestiža a to su slijedeći momci: Silvester Šantić, Ivan Jonjić, Draženko Badrov, Dubravko Šafradin i Dragan Šantić svi iz Viteza, MZ Šantići ogranak Delfin potok.