U Vitezu održana radionica “50 prioriteta mladih za nove vlasti”

Vitez je proteklog vikenda bio domaćin radionice „50 prioriteta mladih za nove vlasti“, koja je održana u prostorijama Gradske galerije u Vitezu.

„Krajem prošle godine 120 mladih lidera iz 56 gradova se okupilo i kreiralo dokument „50 prioriteta mladih za nove vlasti“ koji odražava konkretne zahtjeve mladih upućene političarima u BiH. Želja nam je uključiti u kampanju još veći broj mladih širom zemlje. Budite dio lobby grupe mladih, podržite 50 prioriteta i kreirajte svoje poruke“, kazao je Vitežanin Loren Laštro, jedan od organizatora radionice.

Omladinska informativna agencija (OIA) BiH organizira 20 dvosatnih radionica u 20 gradova, na kojima će predstaviti 50 prioriteta, čuti mišljenja mladih te zajedničkim snagama kreirati poruke, slogane, fotografije i druge materijale za kampanju, a prva od njih bila je upravo u Vitezu.

„Uvijek se radujemo doći u Vitez, među drage prijatelje. Kampanja pred same izbore ima za cilj utjecaj na političke stranke i kandidate da se fokusiraju i na zahtjeve mladih, te da oni koji će dobiti izbore moraju raditi na realizaciji naših prioriteta. 21% biračkog tijela čine mladi, pa red je onda da se čuju i njihovi prioriteti“, kazao je za naš portal Jan Zlatan Kulenović, u ime OIA-e.