U Vitezu održana promocija udruženja građana za podršku osobama u duševnoj nevolji

Danas je u prijepodnevnim satima u prostorijama Centra za mentalno zdravlje Vitez održana promocija udruženja građana za podršku osobama u duševnoj nevolji Most, a u sklupu projekta „Most prijateljstva“ koji financira Općina Vitez.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se članovi obitelji korisnika, kao i svi drugi građani Viteza pobliže upoznaju sa radom udruženja te da budu dio kreativne radionice koja se održavala u periodu 9-11 h sa korisnicima udruženja i volonterkama iz Srednje mješovite škole Vitez.

Između ostalih, promociji udruženja prisustvovali su džaci 1.razreda Ekonomske škole Vitez sa njihovom pedagogicom, te logopedica i pedagogica iz Osnovne Škole Vitez. Predstavnici udruženja su ukratko predstavili Most, te  učenicima objasnili šta rade i za što se zalažu u udruženju i posebno skrenuli pozornost na veoma prisutnu stigmu i diskriminaciju osoba sa mentalnim poteškoćama u društvu, te potrebu borbe protiv iste. Također je istaknuto da je fokus udruženja na radu sa mladima jer su oni budućnost ove zemlje, te je jako bitno da se kod njih razvije svijest i empatija prema ovoj diskriminiranoj populaciji društva.