U Vitezu održana 18. sjednica ŽO HDZ BIH ŽSB

Redovita, 18. po redu, sjednica Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB proširena s ministrima u Vladi ŽSB imenovanim na prijedlog HDZ BIH, održana je u Vitezu.

Na početku sjednice jednoglasno je donesena Odluka da se u Županijski odbor HDZ BIH kooptira Branko Stanić, predsjednik Općinskog odbora HDZ BIH Fojnica.

Razmatrana je aktualna političko-sigurnosna situacija u BiH, s posebnim osvrtom na stanje u ŽSB. Dana je puna potpora radu dužnosnika HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u naporima održanja socijalne, gospodarske i političke stabilnosti u ŽSB. Kako je ŽSB u prvom redu suočena s problemima financijske prirode, upućen je i poziv strankama koje sudjeluju u vlasti da se još aktivnije uključe u aktivnosti na dodatnoj stabilizaciji Proračuna ŽS

Dana je potpora političkim predstavnicima HDZ BIH u nastojanju ostvarenja ustavno-pravne i institucionalne jednakosti hrvatskog naroda u BiH.

U nastavku sjednice Županijski odbor je usvojio Plan rada ŽO HDZ BIH ŽSB za 2014. godinu s Operativnim dijelom kojim su planirane aktivnosti i sadržaji   u cilju jačanja pozicija HDZ BiH na prostoru Županije Središnja Bosna.

Između ostalog, u cilju priprema za izbore u BiH 2014. godine imenovani su Izborni i Provedbeni izborni stožer ŽO HDZ BIH ŽSB, priopćeno je iz Ureda za informiranje ove stranke.