U Vitezu održan Uskrsni košarkaški Kup za kadetkinje

Uskrsni košarkaški Kup za kadetkinje tvrtke GBT održan u utorak u Vitezu, suvereno i uvjerljivo osvojile su kadetkinje HOKK „Vitez“ iz Viteza. Talentirane Vitežanke, trenera Nikole Frljića, u finalnom susretu pobijedile su vršnjakinje, ekipu KK „Lider“ iz Gradiške rezultatom 58 : 41. Cijelu utakmicu Vitežanke su bile igrom i rezultatom dominantne, stalno su bile u vodstvu, a razlika u njihovu korist penjala se i na 25 koševa razlike.

U borbi za treće mjesto, u vrlo zanimljivoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici između ŠK „Prvi koš“ iz Viteza i ŽKK „Konjic“, pobjeda je pripala s(p)retnijim kadetkinjama iz Konjica..

Peto mjesto osvojila je ekipa KK „Star“ iz Fojnice, a šesto KK „Travnik“.

Za najbolju igračicu turnira žiri sastavljen od trenera ekipa sudionika turnir proglasio je Josipu Frljić, članicu HOKK „Vitez“, dok su u najbolju petorku turnira izabrane: Ines Babić (ŠK “Prvi koš”), Andrea Popović (KK „Lider“), Sara Pinjo (HOKK „Vitez“), Anja Čerkez (HOKK „Vitez“) i Azra Nikšić (KK „Konjic“).

Najefikasnija igračica turnira je Andrea Popović (KK „Lider“), dok je u šutiranju trica najbolja bila Amra Begić (ŽKK „Konjic).

Priznanja i prigodne nagrade najboljima uručili su, gospodarstvenica, Milka Toljušić i istaknuti kulturni i sportski radnik, zastupnik u Srednjobosanskoj županijskoj Skupštini, Ivan Sajević. Vrlo uspješni domaćini i organizatori turnira bili su vrijedni članovi Škol košarke „Prvi koš“ iz Viteza, na čelu s Igorom Bošnjakom i Markom Matijanićem.