U Vitezu održan seminar na temu “Bike friendly sistem”

U kongresnoj sali Hotel Central Vitez u organizaciji TZ SBK/KSB i REZ Agencije održan besplatan seminar na temu: „Bike friendly sistem“ odnosno kako mikro, mala i srednja poduzeća te srodni sektori u turizmu mogu postati dio bike friendly sistema, te koje su pogodnosti i načini njegove provedbe na području Srednje Bosne.

“Bike friendly sistem” predstavlja veoma važnu aktivnost u okviru ukupnog projekta „Staza stare pruge“. Prema riječima direktora Turističkog ureda TZ SBK/KSB Miroslava Matoševića, iskazano je ogromno interesovanje brojnih nositelja turističkih aktivnosti i srodnih djelatnosti.

“Sam bike friendly sistem će značajno obogatiti turističku ponudu biciklizma na području Srednje Bosne i nama je cilj da kreiramo jednu od najboljih destinacija u BiH u koju će turisti rado dolaziti i boraviti upravo zato što će imati znatno bolju ponudu u odnosu na druge destinacije”, kazao je Matošević.

Drugi seminar na istu temu, koji će također biti potpuno besplatan održat će se 15. i 16. lipnja 2021. godine u Donjem Vakufu.

Tko se sve može prijaviti?

Krajnji korisnici projekta su mikro, mala i srednja poduzeća u turizmu i srodnim sektorima: Objekti koji pružaju usluge smještaja (hotelski smještaj i privatni iznajmljivači); Ugostiteljski objekti; Putničke/turističke agencije; Servisi bicikla i biciklističke opreme; Garaže i parkiralište za bicikle; Biciklistički klubovi; Biciklistički vodiči; Upravitelji kulturnih i prirodnih atrakcija (muzeji, vjerski objekti, zaštićena područja prirode…); Specijalizirane trgovine biciklističke opreme; Trgovine sportske opreme; Ostala poslovna poduzeća koja iskažu interes.

Kako se možete prijaviti?

Svi zainteresirani se mogu prijaviti:putem prijavnog obrasca koji se nalazi na stranici: https://www.rez.ba/…/Prijavni-obrazac-za-seminar-BFS.docx kojeg je potrebno dostaviti na mail info@rez.ba i info@tzsbk.ba direktno u Turističkom uredu Turističke zajednice SBK/KSB Hadži Ali bega Hasanpašića 1A (zgrada City Mall) 72270 Travnik, BiH

Za sva dodatna pitanja svi zainteresirani mogu kontaktirati Turističku zajednicu SBK/KSB putem broja telefona 030 511-588 ili REZ Agenciju putem broja telefona 032 462-161.

Prethodni članakU Vitezu finalni turnir državnog rukometnog prvenstva
Sljedeći članakIsplata invalidnina u Federaciji BiH za svibanj