U Vitezu održan orguljaški koncert Željke Spinčić

U sklopu obilježavanja blagdana sv. Jurja, nebeskog zaštitnika župe Vitez, u subotu navečer, u mjesnoj župnoj crkvi održan je orguljaški koncert.

Na crkvenim orguljama, djela Alfreda Hollinsa, Franza Liszta, Gabriela Pierne i Carlesa- Marie Windor, izvodila je Željka Spinčić, Zagrebčanka s bosanskim (travničkim) korjenima.

Mlada glazbenica već je gostovala u Vitezu, a i ovaj put, repertoarom i izvedbom oduševila je okupljene Vitežane, poštovatelje ove vrste glazbe i umijeća Željke Spinčić.

Prigodnim riječima uvaženu glazbenicu, koja je diplomirala orgulje 2007. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i 2010 glazbenu teoriju na istoj akademiji, pozdravio je viteški župnik, fra Marko Kepić.

Inače, Željka Spinčić je nositeljica visokih priznanja s državnih natjecanja 2001. 2003. i 2005. u disciplini orgulje, a sudionica je brojnih smotri i koncerata na orguljama komorne glazbe u Hrvatsko, Srbiji, Sloveniji i BiH, te u pratnji pjevačkih zborova „Samoborke”, „INA” i „Zvjezdice” u Hrvatskoj, Francuskoj, Njemačkoj. Italiji, Kanadi, Maleziji, Australiji…! Članica je i vokalno-instrumentalnog sastava Quartet Mystique iz Zagreba.

Zvonimir Čilić / VL