U Vitezu održan kvalifikacijski turnir u stolnom tenisu za TOP 8 BiH

STK CM iz Viteza, u nedjelju 3. travnja, bio je organizator kvalifikacijskog turnira juniora/juniorki za Top 8 BiH (grupa B). Turnir se odigrao u Gradskoj sportskoj dvorani.

Turnir je obilovao dobrim mečevima, a izvrsne vijesti su da je Dora Čosić uspjela se plasirati. Mlada Vitežanka je i ovim plasmanom pokazala da se radi o velikom talentu, jer je nastupala u kategoriji do 18 godina.

Na turniru su nastupali i Iva Šakić, Monika Bralo, David Mlakić, Marko Bobaš, Andrej Batalija, Marko Petrović, Petar Buha i David Zrnić koji su pored jake konkurencije pokazali da će se u budućnosti uz dobar trud i rad ozbiljno računati na njih.

Plasman u muškoj konkurenciji su ostvarili: Asmir Burak (STK Vitez), Mirza Nuhodžić (STK Hašim Spahić Ilijaš), Adin Secibovic (STK Mladost Zenica) i Bakir Husremović (STK Novi Grad Sarajevo).

Dok u ženskoj konkurenciji su plasman ostvarile: Dora Čosić (ST Klub CM Vitez), Marija Mališ (STK Peručica Foča) Alemka Hasečić (STK Novi Grad Sarajevo) i Džana Biogradlić (STK Spin 2012 Sarajevo).

STK CM