U Vitezu održan 6. Sajam zapošljavanja

U Vitezu je proteklog tjedna održan 6. Sajam zapošljavanja Srednjobosanske županije na kojem su sudjelovala 44 poslodavca, koji su prezentirali više od 300 otvorenih radnih mjesta.

Prema riječima poslodavaca, najviše se, između ostalog, traga za inženjerima elektrotehnike, strojarstva i rudarstva, te građevinskim tehničarima, obućarima, zavarivačima i zidarima.

Sajam je organizirala Služba za zapošljavanje Srednjobosanske županiji, čiji je direktor Željko Lončar kazao kako, prema evidenciji ove službe, u Srednjobosanskoj županiji trenutno ima 41.600 nezaposlenih, dok je zaposleno 47.300 osoba.

“To je jedan od rijetkih pojava na području Federacije BiH s obzirom na to da većina ostalih županija ima izjednačen, pa čak i negativan trend odnosa između nezaposlenih i zaposlenih”, rekao je Lončar.

Po njegovim riječima, na evidenciji Službe za zapošljavanje trenutno su osobe svih profila, od nekvalificiranih radnika do osoba s viskom stručnom spremom.

”Najviše se traži proizvodna radna snaga u oblasti građevinarstva, te radnici u tehničkim granama. Može se reći da su to deficitarna zanimanja”, kazao je Lončar.

Sajam je organiziran u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, a Sajam je posjetilo više od 1000 nezaposlenih osoba.