U Vitezu održan sastanak na temu Brze ceste

U dvorani općinskog vijeća Vitez održan je sastanak izaslanstva za brzu cestu, koja ide kroz područje općine Vitez, te općinskog načelnika Viteza Vlade Alilovića, njegovih pomoćnika i predstavnika Udruge poslodavaca Vitez. Razgovaralo se isključivo o dijelu ceste koja treba proći kroz poslovnu zonu i rješenjima od izlaza s brze ceste pa do komunikacije lijeve i desne strane Poslovnog centra, te rješenja benzinskih crpki.

Udruga poslodavaca Vitez je predložila tri prijelaza za vozila simetrično raspoređena na trasi od Auto kuče „Buba“ pa do farme na Divjaku, uz dodatna dva prijelaza za pješake, s čime su se složili svi nazočni. Sporna je ostala, u nekim sitnim detaljima, jedna petlja i magistralni put koji se izmješta uz rijeku Lašvu“ izjavio je za Fenu Alojz Mlakić, dopredsjednik Udruge poslodavaca Vitez.

Kompletan prijedlog rješenja o kojim se raspravljalo na navedenom sastanku općina Vitez treba dostaviti izaslanstvu JP „Autoceste“ F BiH u narednih 5 dana.

Sastanku su nazočili voditeljica projekta Belma Imamović, Ana Handlić i Elvir Alić (IPSA), Mario Terćinović, Ervin Hadžimehmedagić i Jasmin Bećo (JP Autoceste Fedracije BiH), zatim općinski načelnik Vlado Alilović s pomoćnicima Vesnom Šilić i Muhamedom Rebihićem, te u ime Udruge poslodavaca općine Vitez Tomislav Matić, Alojz Mlakić, Anto Rajković, Pero Gudelj i  Ivica Šantić.