U Vitezu odigrano juniorsko prvenstvo RS Herceg-Bosne za djevojke

U Vitezu je u nedjelju održano juniorsko prvenstvo Rukometnog saveza Herceg-Bosna za djevojke, a domaćin je bio ŽRK ”Vitez”.

Publika u VItezu mogla je uživati u izvedbama više od 100 mladih rukometašica, koje su došle iz šest klubova.

Nakon odigranih devet utakmica, sasvim zasluženo, pokal za najbolje pripao je HŽRK Ljubuški, sastavu koji je u finalnom ogledu bio bolji od HŽRK Katarina.

Viteške rukometašice u dvoboju za peto mjesto poražene su od HRK Kosača (13:20), te su premijerno juniorsko natjecanje završile na posljednjem mjestu.

U borbi za brončano odličje, Grude Autoherc bile su bolje od rukometašica Delminiuma iz Tomislavgrada rezultatom 20:18.

Finale između Ljubuškog i Katarine nam je ponudilo mnoštvo zanimljivih i kvalitetnih poteza, te su obje ekipe u potpunosti opravdale plasman u završnicu natjecanja.

Prvo poluvrijeme bilo je zanimljivo, neizvijesno i napeto, da bi u drugom poluvremenu Ljubuški prebacio u brzinu više i na krilima Katarine Pavlović, koja je postigla nevjerojatnih 15 zgoditaka, došao do zlatne medalje. Konačni rezultat glasio je 31:18.

Priznanje za najbolju vratarku turnira pripalo je Alisi Sojki iz Katarine, najboljom igračicom proglašena je Matea Nosić iz Ljubuškog, dok je najrasploženija kada je u pitanju realizacija bila Katarina Pavlović iz Ljubuškog.