U Vitezu obilježen blagdan Svih Svetih

Na blagdan Svih Svetih na 13 viteških grobalja slavljene su svete mise zadušnice. I ove godine, po lijepom i toplom jesenskom vremenu, tisuće Vitežana pohodilo je groblja i na vječna počivališta svojih najmilijih palili svijeće, polagali cvijeće i molili se za njihove duše. Najviše vjernika okupilo se na najvećem viteškom groblju „Kruščica”, gdje je svetu misu predvodio fra Ivica Vidić.

S dužnim pijetetom svojih pokojnika na ovaj veliki katolički blagdan sjetili su se i Travničani. Na svim mjesnim grobljima u devet travničkih župa (Turbe, Potkraj, Ovčarevo, Koričani, Travnik, Dolac, Guča Gora , Brajkovići i Nova Bila) slavljene su svete mise, a mnogi Travničani pristigli su i iz drugih krajeva BiH, Hrvatske i ino0zemstva, gdje su našli utočište i novi dom nakon što su prije dvadesetak godina prognani sa svojih ognjišta. Najviše Travničana, kao i prijašnjih godina, okupilo se na svetoj misi na travničkom ratnom groblju „Prahulje”, gdje je i pokopan najveći broj žrtava protekloga rata.

Uz spomen – obilježje na ovom groblju cvijeće su položili i svijeće upalili predstavnici općinskih i županijskih struktura vlasti, a dan ranije udruge proistekle iz Domovinskoga rata na sva spomen- obilježja poginulim u proteklom ratu položili su cvijeće i upalili svijeće.

Zvonimir Čilić / VL