U Vitezu Međunarodni šahovski turnir “Open Vitez 2014”

Šahovski klub „Vitez 2013“ objavljuje širi raspis Međunarodnog šahovskog turnira za omladince omladinke kadete i kadetkinje.

Turnir se održava u hotelu „Central“ Economic u Vitezu 7. prosinca s početkom u 11 sati. Turnir će se odigrati u dvije starosne grupe: od 6 do 12 godina i od 12 do 20 godina za kadete i juniore. Ženski dio turnira će se igrati u kategoriji od 6 do 20 godina.

Za najuspješnija tri prvoplisirana u svim kategorijama predviđene su vrijedne materijalne nagrade. Tempo igre je 15 minuta po igraču. Broj kola ovisi o broju prijavljenih igrača.

Za sve učesnike turnira obezbjeđen je ručak. Do sada je potvrđen dolazak šahista i šahistkinja iz Srbije, Hrvatske, Albanije,Slovenije i iz gradova BiH: Sarajevo, Mostar, Banja Luka,Zenica, Doboj, Čapljina, Prozor-Rama, Travnika, Busovača a organizatori se nadaju i širem odzivu jer prijave traju do 7. prosinca 2014 godine do 10 sati.

Zbog velikog broja prijavljenih šahista i šahistkinja mole se da dječaci sa sobom ponesu ispravan šahovski sat i šahovsku garnituru ostali dio će obezbjediti organizator. Sve informacije možete dobiti na kontakt tel; 063/465-584.

Sponzori turnira: HT Eronet Mostar, Načelnik općine Vitez, Fis Vitez, Economic Vitez i HDZ Vitez. Generalni sponzor turnira Bogner Edelstahl doo Vitez. Nagradni fond čine vrijedne materijalne nagrade (mobiteli, sportska oprema i šahovska oprema)

Prethodni članakRK Vitez dočekuje u petak RK Dobrinjac
Sljedeći članakIzgradnja parking površine i pješačkih staza kod Osnovne škole Vitez