U Vitezu konferencija o regulatornoj reformi u funkciji privlačenja investicija

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta danas će u Vitezu organizirati konferenciju pod nazivom “Regulatorna reforma u funkciji privlačenja investicija i jačanja lokalnog ekonomskog razvoja”.

Konferenciju, koja je namijenjena načelnicima općina i gradonačelnicima s područja Federacije BiH, otvorit će federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta, Amir Zukić.

Cilj konferencije jeste da sudionicima budu prezentirani mehanizmi ponuđeni konceptom regulatorne reforme i lokalnog ekonomskog razvoja, te pruženi odgovori na praktična pitanja i izazove s kojima se u tom segmentu suočavaju jedinice lokalne samouprave.

Imajući u vidu da se intenzivnim radom s investitorima doprinosi kreiranju novih radnih mjesta na lokalnoj razini, tijekom konferencije sudionici će biti upoznati o utjecaju procesa regulatorne reforme za privlačenje investitora i jačanjem cjelokupnog lokalnog razvoja.

Također, bit će predstavljeni i neki od uspješnih primjera jedinica lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Konferencija će biti održana u okviru projekta “Pоbоlјšаnje lokalnog okruženja za investiranje – LIFE”, koji implementira Grupacija Svjetske banke u partnerstvu s Britanskim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini, a u suradnji sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i jedinicama lokalne samouprave u FBiH.

Opći cilj Projekta LIFE jeste pružanje podrške jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini radi jačanja njihove konkurentnosti i poticanja rasta privatnog sektora kroz: smanjenje regulatornog opterećenja na lokalnom nivou, zatvaranje jaza u implementaciji regulatornog okvira, unapređenje transparentnosti u pružanju regulatornih usluga, te povećavanje obima investicija kroz privlačenje investitora, olakšavanje njihovog rada i zadržavanje investitora u zemlji.

Projekt LIFE će u tijeku naredne tri godine biti implementiran u 20 lokalnih zajednica u BiH, piše FENA.

Očekivani rezultati su povećana transparentnost u provođenju propisa na nivou jedinica lokalne samouprave; pružanje usluga poduzećima kroz uspostavu 20 funkcionalnih i javnih elektronskih registara administrativnih postupaka i 20 registara investicijskih poticaja do kraja Projekta, radi osiguravanja informacija o administrativnim postupcima za poslovne subjekte; te prijenos alata za nastavak rada na regulatornim reformama na ministarstva”, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prethodni članakDođite na Božićni sajam u Busovaču!
Sljedeći članakBožićna priredba Osnovne škole “Bila”: “Radujte se narodi”