U Vitezu izgorio automobil i u njemu 9 000 eura

U požaru koji je izbio u noći sa subote na nedjelju ispred porodične kuće Ivana Jukića (21), koja se nalazi u naselju Nadioci, općina Vitez, nije bilo povrijeđenih osoba, dok je njegov Audi A6 izgorio.

Kako je za Dnevni Avaz rekao Mirko Jukić, rođak vlasnika, policija je obavila uviđaj te je pronašla i kanister u kojem je, najvjerojatnije, bio benzin kojim je zapaljen auto.

Policijski uviđaj

Ivan me je zvao oko 2.20 sati i kazao da mu gori auto. Policija je brzo došla. Pronašli su kanister koji su poslali na vještačenje u Sarajevo – rekao je Mirko.

On je naglasio da je i on imao problema s piromanima. Meni je kafić u dva navrata gorio i to prije godinu i po, a prije 20-ak dana opet je podmetnut požar. Jesu li slučajevi povezani ili nisu, neka istraži policija – kazao je Jukić.

U Ivanovom vozilu je, kako kaže Mirko, izgorio i novac.

Prodao je tri junice i namjeravao je nakon vikenda otići u Zenicu po tri muzne krave da proširi proizvodnju. Novac za kupnju, i to oko 9.000 eura, izgorio je u autu. Da bi kupio vozilo, naporno je radio pet godina i sad se ovo dogodilo – rekao je Mirko.

Iz policije, pak, kažu da su pronašli određene tragove koji će biti poslani na vještačenje.

Pronašli tragove

Korisnik vozila nam je izjavio da sumnja kako je vozilo zapaljeno. Mi smo pronašli određene tragove koji će biti korišteni za vještačenje – rekao je Rusmir Prohan, portparol MUPa ŽSB.

Ivan Jukić se, inače, bavi stočarstvom i vodi farmu krava, od kojih prodaje meso i mlijeko.

D. Pucar | Dnevni avaz