U Vitez na proljeće dolaze svjetski priznati kirurzi iz cijele Europe

Od 17. do 19. ožujka 2023. godine u Vitezu će, u hotelu Central, biti održan V. kongres kirurga/hirurga FBIH s međunarodnim sudjelovanjem.

U Vitez dolaze eminentni stručnjaci iz oblasti kirurgije iz svih zemalja Regije, ali i stručnjaci iz Engleske i Njemačke, a organizator Kongresa je Udruga kirurga/hirurga FBIH.

“Cilj organizatora Petog kongresa  kirurga u Vitezu, jeste razvoj kirurgije u cijeloj BiH, stalna edukacija, te ostvarivanje suradnje s kolegama iz Europskog udruženja kirurga i kolegama iz susjednih zemalja. Sudionici na kongresu imat će priliku usporediti svoje znanje i vještine, razmijeniti iskustva, steći dragocjena poznanstva koja će im pomoći u daljem usavršavanju i napredovanju”, kazao je predsjednik udruženja kirurga FBIH dr. Mario Gučanin Gazibarić, šef kiruškog odjela Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila.

“Riječ je o kongresu na kojemu će sudjelovati preko 200 kirurga iz Bosne i Hercegovine i šire regije. Cilj nam je dovesti ljude koji su vrh medicine i nastaviti sarađivati s njima, te samim tim razvijati kirušku granu medine u BiH”, kazao je dr. Gučanin.