U Visokom postavljeni dozatori za dezinfekciju ruku na javnim površinama

Na inicijativu gradonačelnice Amre Babić, ne nedjelju je je JKP “Visoko” d.o.o. Visoko započelo sa realizacijom postavljanja 30 dozatora sa sredstvom za dezinfekciju ruku, prenosi N1.

“Dozatori će biti postavljeni na glavnim ulicama u našem gradu, a sve u cilju preventivne zaštite naših građana od koronavirusa (Covid-19). Ovim putem obavještavamo naše sugrađane da je Grad Visoko obezbijedio tekuće sapune za pranje ruku i dezinficijense za ruke na svim lokalitetima javnih česmi”, navode iz gradske uprave.

U proteklim danima vršena je dezinfekcija svih zgrada, a dezinfekcija ulica i trotoara u samom gradu počet će čim vremenski uvjeti dozvole.

“Gradska uprava u suradnji sa službama, preduzećima i ustanovama, poduzima sve moguće preventivne mjere i radnje u vezi s aktualnim koronavirusom”, stoji u priopćenju.

Poduzeću “Sebilj” d.d Visoko, kojem su povjereni poslovi upravljanja pijacom i tržnicom naloženo je da od danas obustavi rad pijace i tržnice do daljnjeg, a zbog trenutne epidemiološke situacije, prenosi N1.

IZVORBljesak.info
Prethodni članakFederalni inspektori pojačano nadziru formiranje i kretanje cijena
Sljedeći članakU Americi navodno od danas počinje testiranje cjepiva za koronavirus