U utakmici sezone košarkaši Busovače svladali Posušje

Mladi košarkaši Busovače polako odigravaju posljednje utakmice iz Lige mladih koje su se odgodile zbog rekonstrukcije Športske dvorane u Busovači.

Ovaj vikend, u gostima u Busovači bile su veoma jake selekcije KK Posušje, čije su mlade kategorije godinama među vodećim u Bosni i Hercegovini.

I dok se za pionire znalo da ne mogu ništa selekciji koju vodi proslavljeni košarkaš iz Posušja Tihomir Mustapić, jer se ne mogu niti sjetiti kada su izgubili zadnju utakmicu, kadeti su odigrali vjerojatno najbolju utakmicu sezone i pobijedili favorizirane goste.

Pioniri Posušja pobijedili su lako i uvjerljivo rezultatom 106:42. Poraz je malo previsok jer je trener domaćih gotovo čitavo 2. poluvrijeme igrao s onima koji tek dolaze u pionirske godine, a od svojih vršnjaka iz Posušja mlađi su i do 3-4 godine. Ovom prilikom ćemo spomenuti buduće nade domaće košarke: Marin Prusac, Marin Ćosić, Tomo Gudelj, Almir Tolja, Marko Tomas, i ostali.

Kadeti su pobijedili s velikih 18 poena razlike rezultatom 78:60, i kako smo rekli odigrali najbolju utakmicu u sezoni. Da ne ističemo nikoga pojedinačno jer lošeg igrača u ovoj utakmici nije niti bilo.

Evo i kompletnog sastava s ove utakmice: A. Srebrenica, F. Bešlić, T. Arapović, T. Puljić, R. Neslanović, M. Čavara, K. Suljić, A. Čolić, D. Milinović i J. Relota, uz naravno trenera Nenada Marića Šileta.

Mlađe kategorije KK Busovača i idući vikend igraju zaostalu utakmicu, i to s Tomislavom u nedjelju 3.5. ove godine.