U Tuzlu desetkovani i obeshrabreni

Unatoč papagajskom ponavljanju nogometaša Viteza  pred svaku utakmicu – borit ćemo se; profesionalci smo; ne damo obraza; nismo mi slabi kako naši rezultati i prvenstvena ljestvica sugeriraju…- jasno je da ipak nije tako.

Naprotiv! Daleko je to od onog  maksimalnog angažmana, profesionalizma…, jer već odavno su praktički izgubili premijer ligaški status. I, jednostavno, skoro je i nemoguće motivirati igrače na borbu „do posljednjeg daha“, , nema financijske stimulacije, plaće su im, istina, redovite ali  već odavno znatno skresane…, a protivnici u doigravanju, u ligi za ostanak, maksimalno „nabrijani“ u borbi za očuvanje statusa. Jer još uvijek, osim Mladosti koja je pobjedom u prošlom kolu u Vitezu konačno potvrdila ostanak svim ostalim  svaki i bod im je  zlata vrijedan.

Tako je, uostalom, i sa Slobodom s kojom Vitez igra  u Tuzli. Istina,  Tuzlaci bježe  predzadnjem Čeliku pet bodova, ali eventualnim kiksom, čak i neodlučnim ishodom, mogli bi biti dovedeni u veoma nezavidnu situaciju. Stoga, teško je očekivati da Vitežani mogu rezultatski ugroziti status Tuzlaka, ali nisu nepoznati slučajevi kada „otpisani“ zagorčaju život favoriziranom. Za to je, dobar primjer od prije dva kola kada je Vitez  zagorčao život GOŠK-u u Gabeli neodlučnim ishodom, a igrom su bili čak i bliži pobjedi.  Zašto se onda nešto slično ne bi dogodilo i u Tuzli, hrabre se Vitežani.,

Na utakmici u Tuzli Vitez će voditi mladi trener, Goran Lovrinović jer prvi trener Ivica Bonić je otputovao u Češku gdje će odraditi stažiranje i završni posao ka profi trenerskoj licenciji. Bit će to i trenerski debi Lovrinovićev, nekada istaknutog igrača i kapetana Viteza koji pred utakmicu u Tuzli kaže:

„Zaista je  teško bilo što reći, pogotovo bilo što  obećavati. U mnogo čemu smo na „marginama“, igrači se osjećaju napuštenim, prepuštenim samih sebi. Uprave skoro da i nema, sve je spalo na jednog-dvojicu entuzijasta. Zbog nediscipline raskinuti su ugovori s Ćosićem i Babićem, kapetan Livaja ima tri žuta kartona, zbog ozljede upitan je nastup Ilića…, pa je i dodatno upita naša sposobnost a i kvaliteta momčadi… Ipak, vjerujem da  zalaganja neće nedostajati, nekolicina naših juniora naći će mjesto u službenom zapisniku u Tuzli, a reći ću da ćemo na ovoj utakmici dati priliku našem mladom i perspektivnom golmanu, Jurici Badrovu. Sve ostalo…?  Vidjet ćemo.