U Travniku sastanak predstavnika skupština SBŽ-a i ZDŽ-a

TRAVNIK, 25. travnja (FENA) – Predstavnici skupština Srednjobosanske i Zeničko-dobojske županije razgovaraju danas u Travniku o izmjenama i dopunama skupštinskih poslovnika o radu, te o budućim planovima unaprjeđenja komunikacijskih praksi i procesa sudjelovanja građana u radu skupština.

Predsjedateljica Skupštine Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) Draženka Subašić kazala je novinarima da se određene stvari u radu dviju skupština razlikuju, tako da razmjena iskustava može biti vrlo korisna, te je najavila da će biti riječi i o federalnom Zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Predsjedatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina podsjetio je da su i tijekom ranijih sastanaka predstavnici brojnih županija istaknule nezadovoljstvo Zakonom o pripadnosti javnih prihoda Federacije BiH, koji Sarajevskoj županiji, kako je kazao, omogućava veće prihode nego što bi to trebalo biti.

– Ovo nije županijska nadleženost, ali s obzirom na to da imamo izaslanike u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH preko njih možemo djelovati kad to bude na dnevnom redu – kazao je Kvasina.

Današnji sastanak bio je posvećen i raspravi o izmjenama skupštinskih poslovnika, a Kvasina kaže da se radi o izmjenama tehničke prirode.

– U našem poslovniku nemamo ograničenje kad je u pitanju rasprava zastupnika, tako da se nekada dogodi da mi sugeriraju da rasprava nekog zastupnika traje predugo – kazao je Kvasina.

Kako je rečeno, Skupština SBŽ-a bi po uzoru na većinu skupština, pa tako i onu u ZDŽ-u, konačno trebala dobiti web stranicu, a Kvasina je istaknuo kako će to biti u ovoj godini.

Sastanak predstavnika Skupština SBŽ-a i ZDŽ-a organizirala je Misija OSCE-a u BiH.