U Travniku pronađeni zasadi marihuane, stabljike visoke preko tri metra

Jučer oko 11,00 sati u mjestu Putićevo, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik u suradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Škoda Fabija, kojim je upravljao vozač T.A. rođen 1990. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. rođen 1995. godine, obojica iz Travnika.

Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina svježe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis. Tijekom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene 4 stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik.

Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih.

U suradnji sa nadležnim županijskim tužilteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ .