U Travniku pokrenuta inicijativa da zaposleni u privatnom sektoru ne rade za vrijeme državnih praznika

Radnici zaposleni u privatnom sektoru za vrijeme državnih praznika trebali bi imati jednaka prava kao i oni zaposleni u javnom sektoru, smatra vijećnik SDP-a u travničkom Općinskom vijeću Siniša Dukić, koji je na posljednjoj sjednici Vijeća podnio inicijativu da se izmjeni i dopuni odluka o radnom vremenu na području općine Travnik, piše drukciji.ba.

“Postala je ustaljena forma da zaposleni u javnom sektoru uživaju benefite odmora tijekom državnih praznika, a zaposleni u privatnom sektoru u isto to vrijeme moraju raditi. Uz mali napor vijećnika u Općinskom vijeću možemo i tim ljudima pružiti da državne praznike obilježe sa svojim obiteljima”, rekao je Dukić, koji ne smatra da bi izmjena odluke predstavljala udar na privatni sektor.

“Ne bi to predstavljalo udar na privatni sektor, nego bi omogućili da svi radnici mogu u krugu svoje obitelji proslaviti državne praznike”, rekao je Dukić.

Prethodni članakHrvatska nogometna liga uvela VAR
Sljedeći članakTRAVNIK: U bolnici za plućne bolesti otvaraju odjel onkologije: Na kemoterapije pacijenti više neće morati ići u Sarajevo