U Travniku otvorena ambulanta obiteljske medicine

Nikola Grubešić, ministar zdravstva u Županiji Središnja Bosna u srijedu, 10. rujna 2014. godine, simboličnim presijecanjem vrpce otvorio je dvije ambulante obiteljske medicine u Travniku, sjedištu ŽSB. Jedna je ambulanta otvorena u najgušće naseljenom dijelu grada, a druga u selu Vitovlje na planini Vlašić, području na kojemu živi nekoliko tisuća stanovnika.

U sklopu projekta razvoja primarne zdravstvene zaštite koji se u ŽSB provodi u suradnji s ministarstvom zdravstva ŽSB, dosad je u obnovu 68 objekata, kadrovsku obuku i nabavku opreme uloženo više od četiri milijuna maraka. Sljedeći korak je informatizacija ustanova primarne zdravstvene zaštite u koju će biti uložena još dva milijuna maraka.

„U sklopu projekta jačanja primarne zdravstvene zaštite koji se financira kreditom međunarodne organizacije IDA, otvorili smo ambulante obiteljske medicine u Jajcu, Busovači, Kreševu, Bugojnu i Travniku. Trenutačno smo u fazi nabavke softvera, nakon čega slijedi umrežavanje objekata primarne zdravstvene zaštite. Cilj ovakvog sveobuhvatnog pristupa jest  približiti se pacijentu i osigurati mu što kvalitetniju uslugu“, kazao je Nikola Grubešić, ministar zdravstva u Vladi ŽSB.

Uz ministra Grubešića, na svečanosti otvorenja dviju novih ambulanti obiteljske medicine u Travniku bilo je i izaslanstvo HDZ BiH na čelu s Lidijom Bradarom, predsjednicom ŽO HDZ BiH ŽSB i članicom Predsjedništva HDZ BiH, priopćeno je iz ove stranke.