U Travniku otkrivena plantaža marihuane, privedena jedna osoba

FOTO: Ilustracija

U posljednjih nekoliko dana službenici Odjela kriminalističke policije su, radeći na poslovima sprječavanja zlouporabe opojnih droga, prikupili saznanja da D.T. (1971.) iz Travnika proizvodi opojnu drogu, marihuanu.

Nakon izvršenih provjera, te dobijanja naredbe Općinskog suda Travnik, obavljen je pretres na području Travnika a prilikom pretresa pronađena je manja plantaža marihuane. Osumnjičeni je priveden i nad njim je provedena kriminalistička obrada.

I ova aktivnost je samo jedna u nizu koju je Odjel kriminalističke policije proveo ove godine na sprječavanju zlouporabe opojne droge, te je nastavak akcije iz Viteza od prije deset dana kada su slobode lišene 3 osobe, odnosno akcije „Sigurnost“ prije nekoliko mjeseci, kada je slobode lišeno 8 osoba s područja našeg kantona, te pronađeno i oduzeto preko 2 kilograma opojne droge marihuana.

U narednom periodu nastavit će se aktivnosti s ciljem sprječavanja ove i drugih vrsta kriminalne aktivnosti, te iz MUP-a SBK mole građane da se obrate najbližoj policijskoj postaji ukoliko raspolažu bilo kakvim informacija o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa zlouporabom opojnih droga, ali i svih drugih krivičnih djela. Ministarstvo unutarnjih poslova i Uprava policije jamči punu anonimnost prijavitelja.

Prethodni članakNa grobu Ante Valjana i policajci bošnjačke nacionalnosti
Sljedeći članakOdržano Preporodovo tradicionalno “Bajramsko sijelo”