U tijeku sanacija bugojanskog KŠC- a

Do 1. srpnja trebala bi biti završena sanacija hodnika u Kulturno-sportskom centru Bugojno, a do 1. rujna i ostali građevinski radovi, koji se trenutno provode na krovnoj konstrukciji, potvrdio je direktor te javne ustanove Vahid Duraković.

Aktivnosti koje realiziramo doprinijet će boljim uvjetima za rad zaposlenih, ali i ljepšem izgledu zgrade KŠC-a, u kojoj će se u narednim mjesecima održati Festival „Fedra“, Susreti lutkara, te mnoge druge manifestacije i kulturni događaji”, kazao je.

Prema njegovim riječima, u pomenute radove, nabavku dva računara i klima uređaja za malu salu, bit će uloženo 20.000,00 KM, a sredstva je osigurala Općina Bugojno. Ističe kako dotrajalost objekta i ratna šteta, procijenjena na oko 4,5 milijuna KM, iziskuju stalna ulaganja u rekonstrukciju pojedinih dijelova u KŠC-u, koji u Bugojnu postoji od 1983. Od 1996. do danas u rekonstrukciju KŠC-a uloženo je oko 1,5 milijuna KM.

Teško je objekt dovesti u stanje u kakvom je nekad bio. Ali, najvažnije je da su svi prostori u funkciji”, naglasio je Duraković.

Prioritet u 2017., dodaje, bit će rješavanje problema grijanja u dijelu KŠC-a, u kojem se nalaze kazališna i mala dvorana.

Izvor: FENA