U teškoj prometnoj nesreći kod Viteza jedna osoba smrtno stradala, dvije teško povrijeđene

U mjestu Buhine kuće, općina Vitez, dogodila se prometna nesreća u kojoj su učestvovali J.J. (1995.) iz Viteza, upravljajući motociklom marke Yamaha, te pješak čiji identitet još uvijek nije utvrđen a radi se o muškarcu starosti od 40-45 godina.

Prilikom prometne nesreće smrtno je stradao pješak, dok su vozač motocikla J.J. i suvozač na motociklu N.J. (1981) iz Viteza, zadobili teške tjelesne povrede, koji su nakon pružene pomoći u bolnici Nova Bila, zbog težine ozljeda prevezeni u bolnicu u Sarajevo. Uviđaj i druge istražne radnje na utvrđivanju identiteta smrtno stradale osobe i dokumentiranju ove prometne nesereće poduzimaju službenici OKP PU Travnik uz nadzor dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Travnik.

U srednjobosanskoj županiji zabilježeno je 17 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba smrtno stradala, 6 osoba zadobilo teže, a 1 osoba lakše ozljede.

Iz prometa su isključena 3 vozila i 1 vozač motornog vozila, uručeno je 79 prekršajnih naloga zbog prekršaja u oblasti prometa, a evidentirano je i 70 prekršaja mobilnim radarom.

Prethodni članakU četvrtak 18. sjednica Općinskog vijeća Vitez
Sljedeći članakBeauty Studiu Prestige d.o.o. Vitez potrebni kozmetičar/ka i frizer/ka