U teškoj prometnoj nesreći dvoje poginulih

Na magistralnom putu M-17, u tunelu Karaula kod Žepča, u teškoj prometnoj nesreći  smrtno su stradali supružnici Marko (64) i Barbara Lendić (61) iz Osijeka koji su se nalazili u automobilu “VW polo” hrvatskih registarskih oznaka OS-496 DA, javlja Dnevni avaz.

Nije bilo kočenja

Prema prvim neslužbenim informacijama, do sudara je došlo kada je “polo” koji se kretao iz pravca Zenice prema Doboju stotinjak metara nakon ulaska u tunel pod za sada nepoznatim okolnostima prešao na lijevu stranu puta i direktno se sudario sa šleperom  MAN (152-J-354), kojim je upravljao vozač Neđo Skakavac.

Kako je kazao dežurni žepački vatrogasac Nusmir Mrahorović koji je s ekipom bio na mjestu nesreće, vozač kamiona mu je rekao da je pokušao izbjeći sudar s automobilom bježeći uz samu bankinu, ali zbog suženog prostora u tunelu u tome nije uspio.

Na mjestu nesreće iza automobila nije bilo tragova kočenja.

Rezali lim

Po dojavi na mjesto nesreće stigle su dežurne ekipe iz PU Žepče, vatrogasni timovi iz Žepča i Maglaja te kola Hitne pomoći iz Žepča. Nažalost, i pored brze reakcije, bračnom paru iz Osijeka nije se moglo pomoći jer su preminuli na licu mjesta.

Vatrogasci su prema nalogu nadležne kantonalne tužiteljice Amre Ahmetlić rezali karoseriju da bi iz vozila izvukli nastradale osobe, koje su prevezene na prosekturu u Visoko, gdje bi trebala biti obavljena obdukcija i identifikacija.

Preusmjeren saobraćaj

Zbog nesreće promet na putnom pravcu M-17, na dionici puta Žepče – Maglaj, zbog policijskog uviđaja bio je u potpunom prekidu nekoliko sati. Putnička vozila su preusmjeravana na alternativne pravce Karaula i Lug – Brankovići, dok su teretna vozila presmjeravana na regionalni put Žepče – Zavidoviće preko Bočinje.