U SŽ od danas zabrana kretanja od 21 do pet sati ujutro, narednih 15 dana

U Sarajevskoj županiji od petka, 19. ožujka, na snagu stupa novi termin zabrane kretanja, od 21 do 05.00 sati ujutro. Zabrana kretanja na snazi će biti narednih 15 dana.

Zaključak o zabrani kretanja u tom razdoblju donijela je Vlada SŽ na jučerašnjoj sjednici zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u Sarajevskoj županiji.

– Također na razdoblje od 15 dana, počevši od 20. ožujka ove godine u 05.00 sati, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata u Sarajevskoj županiji, uz dopuštenu dostavu hrane i pića – navodi se.

Zaključkom o zabrani rada ugostiteljskih objekata obuhvaćene su djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

– Premijer Edin Forto poručio je da će Vlada Sarajevske županije, odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u SŽ (koji će se naći pred Skupštinom SŽ narednog tjedna) spremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad – navodi se.

Iz zabrane kretanja u SŽ izuzeti su svi uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID na području SŽ, uposlenici kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taxi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

– Uposlenici koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVID, uposlenici kojima se odvija proces rada u smjenama moraju imati odobrenje poslodavaca za kretanje, u razdoblju od 21 uvečer pa do 05.00 sati ujutro narednog dana – ističe se.

Danas je donesen i zaključak o produženju važenja svih ranijih mjera, po preporukama Kriznog stožera.

U priopćenju Press službe SŽ Vlada upućuje ‘zahvalnost zdravstvenim radnicima za bespoštednu borbi za zdravlje i živote svih nas tijekom pandemije, kao i stanovnicima Sarajevske županije koji u ovom teškom razdoblju poštuju preporuke struke i mjere koje su na snazi’.

Prethodni članakPrije godinu dana litra goriva u BiH bila 1,20, a danas i 2,16 KM
Sljedeći članakPOČIVAO U MIRU BOŽJEM: Posljednji ispraćaj Stanislava Rojnice (43) u subotu