U Švicarskoj se organiziraju akcije za pomoć poplavljenim područjima Posavine

Svjedoci smo kako je velika prirodana katastrofa pogodila dijelove Hrvatske i BiH. Nezapamćena poplava uništila je cijela sela, a odnijela i ljudske žrtve. Posebno je stradalo područje Posavine. Kako pomoći u ovakvoj situaciji? Brojni Hrvati koji žive u Švicarskoj dolaze upravo iz tih krajeva i mnogi su direktno pogođeni; njihove obitelji, mahom stariji roditelji, u vrlo su teškoj situaciji. Sa velikom zebnjom se prate vijesti koje su iz sata u sat sve gore. Mnogi pojedinci i udruge već su se uključili u razne akcije i pokušavaju pomoći na sve načine.
Grupa Hrvata iz Posavine, mahom predstavnici udruga koje djeluju u Švicarskoj, krenula je u akciju i pokušava organizirati tu pomoć što efikasnije i brže. Mole se svi koji mogu pomoći nekim savjetom ili konkretnom akcijom da se uključe. Planira se formirati svojevrsni “krizni stožer” koji bi koordinirao te akcije i poslao pomoć tamo gdje je najpotrebnija.

Prvi sastanak održati će se u srijedu, 21. svibnja 2014. u 19,30 sati u prostorijama Hrvatske dopunske škole Zürcherstrasse 48/50, 8953 Dietikon. Osim gore spomenutih udruga priključilo se još desetak udruga, a biti će prisutni i predstavnici hrvatske katoličke misije.

Još jednom apeliramo na sve koji mogu ikako pomoći da se jave na ove brojeve telefona:

Marko Cvitkušić 079 438 85 94
Mato Bubalović 079 830 52 87
Stipo Vukoje 078 84 04 792

Naš portal će pokušati pravovremeno donijeti sve informacije vezane uz ovu akciju. Molimo vas da nam javite na našu mail adresu info@hrvati.ch ukoliko imate neke vijesti ili konkretne savjete za ovu akciju.

hrvati.ch

Prethodni članakHrvatsko proljeće Središnje Bosne
Sljedeći članakOtišla prva pošiljka pomoći iz Viteza za Posavinu, u petak kreće humanitarni konvoj