U subotu u Busovači nogometni derbi prvenstva

U subotu 18. travnja tekuće godine u 16 i 30 sati u Busovači će se odigrati prvenstvena utakmica 11. kola 1. Županijske nogometne lige NS ŽSB, u kojoj domaćoj ekipi stiže lider na tabeli Radnik iz Donjeg Vakufa.

Razlika između domaće ekipe i Radnika je trenutno 2 boda u korist gostiju (istina, Radnik ima neodigranu utakmicu sa NK Rijekom) i pobjeda bi značila bar privremeno prestići ekipu Radnika i uključiti se u borbu za prvaka u kojoj je i ekipa Fojnice.

Čitav tjedan nakon one „rukometne“ protiv Šantića igrači su vrijedno radili. U razgovoru s njima osjeća se veliki optimizam i svi do jednoga su prognozirali pobjedu i dali obećanje navijačima da će ostaviti srce na terenu.

Trener Oliver Vujica je u kraćem razgovoru ipak pozvao na oprez i ukazao da su gosti iz D. Vakufa odlična ekipa koja nema niti jedan poraz i imaju dva-tri igrača koji su prerasli ovaj rang natjecanja. No, istakao je i to da NK Busovača posljednje dvije i pol godine nije izgubila prvenstvenu utakmicu na svom stadionu i da su samo Rijeka, N.Travnik i Kreševo uspjeli izvući bod na gostujućem terenu.

Trener je pozvao sve ljubitelje nogometa da dođu, navijače da pomognu svojim navijanjem da se dođe do ove zlata vrijedne pobjede. Upitan što misli o gostujućim navijačima koji znaju „biti nestašni“, trener Vujica je bio kratak i rekao da je Uprava kluba sve poduzela na vrijeme i da će sigurnost svih na stadionu biti zagarantirana.

Prethodni članakHrvatsko proljeće Središnje Bosne ovog vikenda u Jajcu, Fojnici i Novom Travniku
Sljedeći članakU Busovači s radom počela škola košarke