U subotu promocija kadeta Ragbi kluba “Vitez” i utakmica RK “Vitez” i ekipe Sjeverne Dalmacije

U subotu, 16. studenog 2013. godine, na stadionu NK “Šantići”, kod Viteza, s početkom u 11,00 sati započinje zadnje kolo prvenstva BiH u ragbiju za kadete, koje se igra turnirski, a na kojem sudjeluju ekipe iz Viteza, Zenice, Tomislavgrada, Sarajeva i Tešnja.

 

Ekipa Viteza već ranije je, četiri kola prije kraja, osigurala prvo mjesto i titulu prvaka BiH za 2013. tako da će na ovom turniru biti upriličena i dodjela odličja i pokala za mlade ragbijaše iz Viteza.

Odmah poslije njih, u 13,00 sati, seniorska ekipa Viteza dočekuje ekipu “Sjeverna Dalmacija Barbarians”, koju čine klubovi iz Šibenika i Sv. Filipa i Jakova iz Hrvatske.

“Pošto su ragbijaši Viteza gostovali u Sjevernoj Dalmaciji sada su prijatelji iz Šibenika i Sv Filipa i Jakova odlučili uzvratiti posjetu pa nam dolaze u goste . Ovo je ujedno i priprema za “Jadran Ragbi Ligu” koja započinje na proljeće, a u kojoj nastupaju i Vitez i Šibenik. Imamo jako dobru ekipu s pojačanjima koja su došli na početku ove sezone tako da ulazimo puni optimizma u ovu utakmicu. Iako smo prvu utakmicu u Šibeniku izgubili, mislim da smo sada puno kompaktnija i čvršća ekipa, koju krase spoj mladosti i iskustva, tako da u subotu samo pobjeda dolazi u obzir. Ne želim podcjenjivati nikoga, ali vjerujem u svoju ekipu i nadam se dobroj utakmici bez povreda i naravno pobjedi Viteza” rekao je za vitez.info trener Ragbi kluba Vitez, Dado Vrebac.