U subotu prijateljski susret s Olimpikom

PredahPobijedio je Vitez Mladost iz Velike Obarske u općini Bijeljina, teško ali potpuno zasluženo. Toj pobjedi mnogi daju i dodatnu važnost jer bodovi iz susreta sa direktnim konkurentom za ostanak u Premijer ligi, posebno na vlastitom terenu, bodovi se ne smiju gubiti.

Pobjeda je unijela i mir u momčad, psihički ih stabilizirala i sada se lakše diše. Prvenstvene stanka bit će, u jednom kraćem dijelu, i relaksirajuća, mali kratki predah od teških treninga i još težih utakmica, a radit će se na otklanjanju nekih uočenih taktičkih propusta i nedostatak u igri u dosadašnjem dijelu prvenstva.
„Nemamo poseban plan rada za ovu prvenstvenu stanku i radit ćemo standardno, uobičajeno, na taktičkim varijantama, uigravanju linija i otklanjanju uočenih nedostataka u igri kod pojedinaca, ali i u određenim fazama igre pojedinih linija i cijele momčadi”, kaže trener Viteza Valentin Plavčić. Kao i do sada radit će se na Gradskom stadionu u Vitezu, i na sportskom kompleksu mjesnog niže županijskog ligaša , sportskog prijatelja, NK Rijeka, gdje su im, u svakoj prilici, na raspolaganju pomoćni i glavni teren s vrhunskim travnjakom.

 

„Veliku uslugu čini nam NK Rijeka, pa je i ovo prilika da im iskažem zahvalnost”, posebno je naglasio Plavčić i izrazio zadovoljstvo što su svi prvotimci zdravi, nema kažnjenih, pa se konkurencija, u najpovoljnijem smislu riječi, žestoko zaoštrila.

„U subotu ćemo u Vitezu u prijateljskom susretu ugostiti momčad Olimpika. Na toj utakmici dobit će šansu i nekolicina igrača koji su do sada imali manju minutažu, što će im biti dobra prilika nametnuti se, „natjerati” nas da im ukažemo povjerenje protiv Veleža ili pak na utakmicama koje slijede. Jer, u jesenskoj sezoni igrat će se 19. kola, bit će kartona, ozljeda, pada forme kod pojedinaca, bit će prilike za sve koji radom i ponašanjem to zasluže”, podcrtao je Plavčić, kazavši, pomalo i u šali, kako će se njegovi nogometaši maksimalno založiti kako bi se, pa makar i u prijateljskom susretu, revanširali Olimpiku za nedavni prvenstveni poraz u Sarajevu.

Z.Čilić