U subotu 20. Judo kup “Nova Bila open 2014”

Judo klub (JK) „Nova Bila“ ove godine će proslaviti jubilej od 40 godina postojanja judo sporta u Novoj Biloj, a u sklopu proslave će biti održan i 20. Judo kup „Nova Bila open 2014“.
„Klub sada broji preko 100 članova, a isti su sudionici državnih, balkanskih i europskih natjecanja, gdje smo često osvajali i odličja. Judo je plemeniti borilački sport, ali i dio društva koji pored sportskog duha u sebi nosi i ljudski karakter. Mi smo posebno ponosni na naše članove i tradiciju judoa u Novoj Biloj“, kazao je za Fenu Nikola Biljaka, trener JK „Nova Bila“.

Jedan od najsnažnijih judo turnira u regiji, „Nova Bila open 2014“, nekada Memorijal „Kovač-Andrić“, okupit će oko 300 sudionika iz nekoliko zemalja regije, a bit će održan u subotu 31. svibnja 2014. godine.

„U Novoj Biloj judo je tradicija i najtrofejniji sportski kolektiv u općini Travnik, a naši članovi su stalni kandidati za najuspješnije sportaše općine i SBŽ svake godine, te pored činjenice da treniramo u nedovršenoj sportskoj dvorani, sa starom opremom i dotrajalom strunjačom. Trenutno smo u fazi dovršenja sportske dvorane i nabavke nove strunjače, jer u protivnom nećemo moći održavati državna i druga natjecanja“, rekao je u izjavi za Fenu predsjednik JK „Nova Bila“, Miroslav Gazibarić.