U subotu, 18. siječnja, 10. Noćno pješačenje Vitez-Zabrđe-Zaselje

U subotu, 18. siječnja 2020. godine, HPD “Vitez” će organizirati 10. Noćno pješačenje na dionici Vitez – Zabrđe – Zaselje. Prošlogodišnji noćni pohod okupio je velik broj planinara i ljubitelja pješačenja.

Pohod se organizira za građane, ljubitelje pješačenja i prirode i članove planinarskih društava. Polazak je s Gradskog trga u Vitezu, u 18 sati. Pješači se dionicom Gradski trg – Bobaši – Zabrđe – Zaselje (planinarski dom).

Na Zabrđu, gdje bi se prema planu trebalo stići do 21 sat, gdje će će za sve sudionike pohoda biti osigurana besplatna okrjepa. Nakon odmora, krenut će se put Zaselja, gdje bi se trebalo stići do 22,30 sati.

“Dočekat će vas i topao Dom i drugi objekti, uz ugođaj kakav samo planinari i zaljubljenici u prirodu mogu napraviti! Napominjemo kako postoji mogućnost rezervacije smještaja/noćenja u Domu. Također, iz Večeriske (lokalitet Krečane), bit će osiguran autobusni prijevoz do Viteza. Cijena autobusne karte je 2,5 KM. Termin(i) polaska autobusa bit će u dogovoru sa sudionicima Noćnog pohoda. Molimo sve sudionike pohoda da opremu (odjeću i obuću) prilagode vremenskim uvjetima. Obvezno je sa sobom ponijeti baterijsku lampu i šalicu za čaj. Hodate na vlastitu odgovornost, te vas molimo da se pridržavate uputa vodiča HPD-a “Vitez”, koji će zajedno s vama biti u koloni. Vodičima ćete se moći obratiti i u slučaju potrebe za nekom vrstom pomoći i sl., a oni vas sigurno neće ostaviti same, jer se držimo načela “Grupa je jaka onoliko koliko je jak njen najslabiji član!” Dobro došli svi planinari, ljubitelji prirode i svi ljudi dobre volje!”, poručili su iz HPD “Vitez”.

Prethodni članakU BiH do kraja dana sunčano
Sljedeći članakFOTO i VIDEO: Lisice u centru Viteza