U srednjobosanskom derbiju košarkaši Viteza deklasirali Busovaču 102:51

U utakmici 14. kola A1 košarkaške lige KS Herceg-Bosne seniori HOKK “Vitez” ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu sezone.

S čak 51 poenom razlike naši seniori deklasirali su ekipu KK “Busovača”. Konačan rezultat susreta glasio je 102:51, a najraspoloženiji kod Vitežana bili su Toni Jurčević (23 poena, 8 skokova), Željko Palavra (18 poena, 7 skokova, 6 asistencija), i Nebojša Maksimović s 16 poena i 7 asistencija. Ostali strijelci u sastavu Viteza bili su Dedić s 11, Blaškan 8, Frljić 5, Bambur 4, Rajić 3, te Ivanković i Z. Palavra s 2 postignuta poena. U dosta slaboj ekipi Busovače najviše se istakao Kornelije Jezildžić s 20 postignutih poena.

U ostalim susretima igranim u okviru 14. kola Brotnjo je slavilo u Rami, Široki 2 kući protiv Livna, dok je Kiseljak iznenađujuće slavio nad ekipom Gruda.

Poredak je i nakon ovog kola ostao nepromijenjen. Vitez i Brotnjo dijele prvo mjesto sa omjerom 11 – 2, Široki 2 i Student imaju po 8 pobjeda, dok po 4 pobjede i 8 poraza imaju Grude, Busovača, Livno i Kiseljak. Posljednjeplasirana je Rama sa omjerom 2 – 10. U okviru sljedećeg kola košarkaši Viteza gostuju u Livnu.