U Srednjobosanskoj županiji raspisan natječaj za sufinanciranje zapošljavanja razvojačenih branitelja

Služba za zapošljavanje Srednjobosanske županije objavila je Natječaj za realizaciju poticajne mjere Program sufinanciranja zapošljavanja razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji.

Služba za zapošljavanje SBŽ-a Travnik u suradnji s Županijskom upravom za branitelje i Federalnim zavodom za zapošljavanje objavljuje natječaj za realizaciju poticajne mjere Program sufinanciranja zapošljavanja razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji. Planirana financijska sredstva iznose 392.400,00 KM, piše Drukčiji.ba.

Iznos od 197.600,00 KM osiguran je od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje, iznos od 100.000,00 KM sufinancira Županijska uprava za branitelje te ostatak potrebnih sredstava u iznosu od 94.800,00 KM osigurava Služba za zapošljavanje SBŽ-a.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja razvojačenih branitelja, ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji, te članova obitelji poginulih i nestalih branitelja koji se nalaze na evidenciji Službe, prije 01.11.2016.godine i koji aktivno traže posao, bez obzira na njihovu stručnu spremu.

Bespovratna sredstava od 700,00 KM za VSS/VŠ i 550 KM za NK/KV/SSS dodjeljuju se poslodavcima koji omogućuju upošljavanje radnika i to za svakog kandidata pojedinačno. Programom je planirano zapošljavanje 20 osoba sa VSS/VŠ i 34 osobe sa NK/KV/SSS stručnom spremom. Sve informacije vezane za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje zapošljavanja poslodavac može dobiti u Ispostavama Službe za zapošljavanje.

Prethodni članakMeđunarodni šahovski turnir Vitez 2016 odigran u FC BiH
Sljedeći članakZabrinjavajući trend odlaska mladih iz BiH