U Srednjobosanskoj županiji policija oduzima vozila radi neplaćenih kazni

Službenici policije su na osnovu odredbi Zakona o prekršajima FBiH počeli s poduzimanjem mjera oduzimanja motornih vozila kao sredstva izvršenja prometnih prekršaja za osobe višestruke povratnike u vršenju prometnih prekršaja, a istovremeno takve osobe imaju veći broj neplaćenih novčanih kazni.

Vozila se privremeno oduzimaju s obzirom da dosadašnje izrečene sankcije nisu postigle svrhu kažnjavanja i takve osobe su nastavile s vršenjem prekršaja, te će nadležnom sudu, uz Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, biti predloženo izricanje zaštitne mjere trajnog oduzimanja vozila.

Nakon što su dana 29. studenoga na području Busovače po navedenom osnovu službenici policije oduzeli motorno vozilo Mercedes, tijekom jučerašnjeg dana u Fojnici je također oduzeto vozilo Mercedes, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao T.R. iz Kiseljaka, osoba višestruki povratnik u vršenju prometnih prekršaja i s većim brojem neplaćenih novčanih kazni.

U cilju poboljšanja stanja u oblasti prometa s ovom praksom nastavit će se i u narednom periodu na području cijele županije.

Prethodni članakPojeftinjenje lijekova: Na dobitku i država i građani
Sljedeći članakKošarkaška noć za pamćenje u Busovači