U Središnjoj Bosni zaplijenjeno 1200 stabljika indijske konoplje!

U selu Dogani kod Jajca provedena je policijska akcija koja je rezultirala otkrivanjem plantaže na kojoj je uzgajana indijska konoplja. Akciju su izveli službenici Policijske uprave Jajce s načelnikom Barom Pršljom na čelu, koji je rekao da je ovo do sada najveći otkriveni zasad na području Srednjobosanske županije.

– Za ovu akciju može se s punim pravom ustvrditi da je i više nego uspješna, jer je zaplijenjeno 1.200 stabljika indijske konoplje te 15 kilograma marihuane koja je bila prepakovana i spremna za prodaju. Drogu smo poslali u Sarajevo na analizu – kaže Pršlja.

Uhićen je 45-godišnji Rifet Mulić, koji je živio u kući uz samu plantažu.

Dogani su napušteno naselje, udaljeno 16 kilometara od Jajca, gdje ljudi više i ne zalaze. Mulić je imao i sušaru za indijsku konoplju od koje je pravio marihuanu za prodaju.

– U Dogane se i pješice teško dolazi. To je mjesto bilo veoma pogodno za uzgoj droge, skriveno od pogleda znatiželjnika. U Mulićevoj kući pronašli smo i zaplijenili lovačku pušku, okvir od pištolja i 38 metaka različitog kalibra, što je, uz pronađenu drogu, bilo i više nego dovoljno da ga lišimo slobode – kaže Pršlja.

Tijekom akcije zaplijenjena je i digitalna vaga, mašina za pakovanje droge, zatim veći broj najlonskih vrećica te jedan mobitel. Osumnjičeni Mulić predat je nadležnim sudskim institucijama, a određen mu je jednomjesečni pritvor.

DA / HB.org