U spomen na Jozu Plavčića Đokca

Skromno, svečano i dostojanstveno u Vitezu je obilježena dvadesetprva godišnjica godišnjica pogibije Joze Plavčiuća Đokca, istaknutog pripadnika HVO-a i zapovjednika, pripadnika „Viteške“ brigade HVO-a. Plavčić je teško ranjen 14.

veljače 1994. u završnim borbama za oslobađanje Buhinih Kuća, prigradskog naselja Viteza, a dan poslije od zadobivenih rana preminuo je u novobiljanskoj crkvi-bolnici.

Tim povodom uz spomen-poprsje Joze Plavčića Đokca postavljeno ispred Hrvatskog doma u Vitezu cvijeće je položila i svijeću zapalila njegova majka Sarafina i druga rodbina. To su učinili i predstavnici viteških udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, suborci koje je predvodio brigadir Dragan Vinac. To su učinili i predstavnici dva HDZ-a na čelu s predsjednicima Borisom Marjanovićem i Žaljkom Topalovićem Berijom, kao i predstavnici općinskih struktura izvršne i zakonodavne vlasti, koje je predvodio predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak Matić.

U župnoj crkvi sv. Jurja u Vitezu, svetu misu zadušnicu za pokojnog Joze Plavčića Đokca predvodio je viteški župni fra Marko Kepić.

 

Prethodni članakPovjerenje Anti Juriću
Sljedeći članakSutra 98. sjednica Vlade Srednjobosanske županije