U SBŽ-u je nužno unaprijediti promociju turističke ponude

Inozemni gosti su zainteresirani za turističku ponudu Srednjobosanske županije (SBŽ), ali direktor Turističke zajednice SBŽ Miroslav Matošević tvrdi da je nužno unaprijediti promociju turističkih kapaciteta kako bi ovaj dio BiH postao atraktivniji za turiste i njihovo krajnje odredište.

Iako je među turistima koji posjećuju SBŽ, 80 posto domaćih gostiju, Matošević kaže da je povećan broj turista iz Austrije i Njemačke. Kada je riječ o inozemnim gostima, i dalje prednjače turisti iz Hrvatske, ali i Libije, koji dolaze u lječilište u Fojnicu.

Dolaze nam, također, gosti iz Srbije, Slovenije i Turske, a imamo i znatno povećanje broja gostiju iz Katara i Saudijske Arabije, koji u ljetnom razdoblju posjećuju, uglavnom, Vlašić i Jajce – kazao je Matošević za Fenu.

Prema njegovim riječima, problem predstavlja činjenica da je SBŽ za većinu turista tranzitna destinacija te ih je potrebno motivirati kako bi se zadržali na ovom podučju. Glavni aduti SBŽ-a su, kako kaže, zimska turistička ponuda, odnosno planinski turizam.

Imamo sedam skijališta, a to ostali kantoni nemaju. Tu je, također, mogućnost razvoja ljetne turističke ponude na našim planinama, na što ćemo biti fokusirani u narednom razdoblju. Možemo se, također, pohvaliti bogatom kulturno-povijesnom baštinom, a to se prije svega odnosi na Jajce i Travnik – kazao je.

Matošević je naglasio da je cilj Turističke zajednice ove županije razvoj i promocija specijalizirane ponude, kako bi privukli goste zainteresirane za planinarstvo, lov i ribolov. U cilju prezentiranja turističke ponude SBŽ, Turistička zajednica je nedavno sudjelovala na sajmu u Ljubljani, a turističke potencijale predstavit će i na predstojećem sajmu u Beogradu.

Prethodni članakKOMŠIĆEVE DIPLOMATE PAKIRAJU KOFERE: Predsjedništvo imenuje nove veleposlanici…
Sljedeći članakGrabar-Kitarović spremna pomoći BiH na putu ka EU