U samoizolaciji 240 građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Na teritoriji Gornjeg Vakufa-Uskoplja nije registriran nijedan slučaj zaraze virusom COVID-19, a svi urađeni testovi na koronavirus bili su negativni.

Prema informaciji iz Kriznog štaba ovog grada, rješenje o samoizolaciji trenutno ima 240 građana, dok su iste mjere prestale da važe u slučaju 38 osoba.

Članovi Općinskog štaba CZ su, zajedno s ostalim službama i institucijama nadležnim za zaštitu zdravlja ljudi, uspješno proveli brojne mjere zaštite stanovništva po preporukama kriznih štabova, koji su formirani s ciljem preveniranja širenja pandemije.

Uputili su zahvalnost građanima koji se pridržavaju svih donesenih odredbi i svojim odgovornim ponašanjem „uveliko doprinose zaštiti stanovništva, i činjenici da je situaciju na području ove općine moguće kontrolirati“.

Osobe starije od 65 godina informirane su o uputstvu za dostavu lijekova s esencijalne liste za mjesec april ove godine.

Njima će lijekovi s pomenute liste biti dostavljeni na kućnu adresu, bez obzira da li im je zdravstvena knjižica potvrđena ili nije, odnosno da li su uplatili markicu ili nisu.