U ravnopravnoj igri Vitežani poraženi

Dva tjedna prije početka prvenstva u Premijer ligi Vitez je u Tomislavgradu, na neutralnom terenu rekli bismo, odmjerio snage sa Širokim Brijegom. Pobijedili su Širokobriježani sretni, za Viztežane nes(p)retnim golom majstora Vagnera već u prvoj minuti ovoga zanimljivog susreta. Jer, na terenu se odvijala borba potpuno ravnopravnih protivnika, ozbiljnih, onih stopostotnih, šansi i nije bilo, a stvorene polu prilike s obje strane nisu uspjeli realizirati napadači Širokog i Viteza.

Po prvi put, nakon tri odigrane pripremne utakmice, Vitez je počeo nadmetanje sa Širokim , uvjetno rečeno, s najboljim igračima s kojim u ovom trenutku raspolaže (Tirić, Pilipović, Pezo, Jeftić, Sadiković, Barišić, Šantić, Đurić, Kantar, Smriko, Basara), a zbog ozljeda u kombinaciji za ovaj susret nisu bili kapetan i Livančić., te Jurić koji zbog kazne nema pravo nastupa u prvom kolu prvenstva. Početna postava igrala je veći dio susreta, a kako sada stvari stoje može se reći da će u ovakvom sastavu, ne bude li novih ozljeda ili nekih drugih nepredvidivih situacija, uz jednu, najviše dvije izmjene, i početi prvenstvo za dva tjedna protiv Radnika u Bijeljini.

Tijekom utakmice priliku su dobili i Živković, Alić, Grebenar, Anastasov, Jusufbašić, Matković i Jurić, dok zbog stomačnih tegoba u igru nije ulazio mladi i vrlo talentirani branič Stanić.

Skupina navijača Viteza bila je zadovoljna prezentacijom svojih ljubimaca protiv Širokog, a nakon utakmice trener Viteza, Valentin Plavčić je kazao: „Ne mogu biti potpuno zadovoljan jer, prije svega, utakmicu smo izgubili bez obzira kakav smo i kako gol primili. Isto tako ne mogu biti ni nezadovoljan, jer smo se, potpuno ravnopravno tijekom cijeloga susreta, „nosili“ i trkački i taktički sa Širokim Brijegom. Međutim, nezadovoljan sam što u našoj igri nije bilo više žustrine, agresivnosti i konkretnosti pred golom Širokog. Igrali smo (pre)mekano, bez prekršaja, ponekad smo sami sebi zagorčavali život bespotrebnim kompliciranjem igre, mada treba naglasiti da se i naš protivni nije isticao u tim segmentima igre. Ipak, bila je to dobra provjera, vidjeli smo gdje „zapinje“, gdje i što treba ispravljati, a to ćemo pokušati i uraditi kroz treninge narednih dana i u dvije trening utakmice, u srijedu protiv federalnog ligaša iz Jajca na našem terenu i u subotu, u generalnoj provjeri protiv Borca u Banja Luci“, kazao je valentin Plavčić.