U prometnoj nezgodi teško povrijeđen V.K.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijskih uprava Županije Središnja Bosna prijavljeno je 19 kaznenih djela, a evidentirano je 12 narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 26 prometnih nezgoda, s manjom materijalnom štetom, u kojima je 9 osoba ozlijeđeno, dok je iz prometa isključeno 4 vozila i 9 vozača, priopćeno je iz MUP-a ŽSB.

U srijedu, 2. siječnja 2013. godine, oko 18,45 sati, na regionalnom putu Kiseljak-Kreševo, u mjestu Lepenica, općina Kiseljak dogodila se prometna nezgoda, u kojoj je vozač P.T. iz Kreševa upravljajući vozilom marke „Golf 3″, registarskih oznaka T14-T-718 udario pješaka V.K. iz Kiseljaka.U nezgodi je pješak V.K. zadobio teže tjelesne ozljede. Očevid su obavili policijski službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Kiseljak. Istraga je u tijeku.

U srijednu navečer, 2. siječnja 2013. godine, oko 19,00 sati, prijavljeno je Policijskoj stanici Gornji Vakuf/Uskoplje, da je nad vlasnikom trgovinske radnje „Emina”, koja se nalazi u mjestu Bistrica, općina Gornji Vakuf/Uskoplje počinjeno kazneno djelo razbojništva. Dvije maskirane osobe su uz prijetnju puškom i jednom ručnom bombom iz kase otuđile određenu sumu novca. Očevid su obavili policijski službenici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno. Istraga je u tijeku.

Istražitelji policije PS Vitez rasvijetlili su kazneno djelo krađe aluminijske table, počinjeno 31. prosinca 2012. godine, na štetu Rifeta K. iz Viteza. Počinitelj navedenog kaznenog djela je M.K. iz Viteza. Protiv imenovanog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.