U prometnoj nesreći smrtno stradala R.Š.

Tijekom proteklog vikenda, na području Policijskih uprava Kantona Središnja Bosna  prijavljeno je 17 kaznenih djela, a evidentirano je 16 narušavanja javnog reda i mira.

Dogodilo se 20 prometnih nezgoda, s manjom materijalnom štetom, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a 4 osobe su zadobile lekše tjelesne ozljede. Iz prometa je isključeno 19 vozila i 12 vozača.

U subotu 15.10.2011. godine, oko 20,00 sati, prijavljeno je Policijskoj stanici Gornji Vakuf/Uskoplje, da je u ulici Vrbaska u Gornjem Vakufu/Uskoplju  ukradeno vozilo marke „Golf II“, registarskih oznaka 127-K-349, vlasništvo Marice M. iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Očevid su obavili istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno.  Istraga je u tijeku.

Iste večeri, oko 21,20 sati, na lokalnom putu Fojnica-Dusina u mjestu Gojevići, općina Fojnica, dogodila se prometna  nezgoda u kojoj je  nepoznati vozač s nepoznatim vozilom udario pješaka R.Š. iz Fojnice. U nezgodi je pješak R.Š. zadobila teže tjelesne ozljede i nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja u Fojnici prevezena je u bolnicu u Novu Bilu, gdje je oko 23,30 sati preminula. Operativnim radom na terenu, istražitelji policije Policijske stanice Fojnica su pronašli vozilo koje je sudjelovalo u nezgodi, a radi se o vozilu marke „Golf II“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao T.P. iz Fojnice. Očevid su obavili istražitelji Odjela kriminalističke policije Policjske uprave Kiseljak. Istraga je u tijeku.

Naknadno rasvijetljena kaznena  djela:

U petak, 14.10.2011. godine, istražitelji policije Policijske stanice Travnik su rasvijetlili kazneno djelo-Iznude, počinjeno 01.04.2011. godine u mjestu Ljubin Han, općina Travnik nad H.R. iz Travnika. Počinitelj  navedenog kaznenog djela je I.R iz Travnika. Protiv imenovanog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

Istog dana istražitelji policije Policijske stanice Donji Vakuf  su rasvijetlili kazneno djelo-Krađe metalnih stubova, vlasništvo firme DOO „Nail“ u Donjem Vakufu, počinjeno 12.10.2011. godine. Počinitelji  navedenog kaznenog djela su: A.A., AA. i E.G., svi iz Donjeg Vakufa. Protiv imenovanih su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.