GKM Vitez uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU RH do nove tehničke opreme

 Gradsko kazalište mladih Vitez, koncem prosinca prošle godine, uspješno je okončalo projekt prekogranične suradnje s Općinom Vođinci, a u sklopu kojega je ponajbolje amatersko kazalište u BiH postalo bogatije za novu pokretnu tehničku opremu u vrijednosti od 30 000 maraka.

Nabavljena je nova, moderna i mobilna pozornica površine 36 kvadrata, kvalitetni audio sustav te nova led kazališna rasvjeta sa stalcima.

Ova oprema, kazao je Ivan Sajević, predsjednik GKM Vitez, omogućit će im još značajniju, ali i kvalitetniju kulturnu produkciju.

“Na ovaj način riješili smo jedno jako važno pitanje, kako za nas, tako i za lokalnu zajednicu. Stvorene su pretpostavke da možemo organizirati veći broj kulturnih događaja, da naše, ali i gostujuće kulturne sadržaje učinimo dostupnim i u svakoj sredini, bez obzira na to postoje li tehnički preduvjeti ili ne. Odlučili smo dio naše produkcije prilagoditi ambijentalnim uvjetima igranja, ali uz dobru volju trebali su nam i tehnički uvjeti. Zahvaljujući Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji je financiralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, uspjeli smo nabaviti neophodnu tehničku opremu i ovim putem želimo uputiti iskrene zahvale Ministarstvu za potporu ovom projektu, ali i našim prijateljima i partnerima iz Općine Vođinci na čelu s načelnikom Martinom Kordićem”, rekao je Sajević.

Gradsko kazalište mladih Vitez kulturni je brend Viteza, ali i Središnje Bosne, a po broju predstava i organizaciji kulturnih događaja jedna od najproduktivnijih kulturnih organizacija u BiH. Nema dileme kako će realizacijom ovoga projekta dobiti na kvalitetu, ali i kvantitetu kulturnih programa i sadržaja koje nude svojoj brojnoj publici.

Od brojnih manifestacija vrijedi izdvojiti Dane hrvatskog kazališta u BiH, koje su organizirali sedam puta, kao i Dane kazališta koji će u ovoj godini imati svoje jubilarno, petnaesto, izdanje.

Sigurno je da će i brojna kazališna obitelj u Vitezu, koja broji stotinjak članova, uz ove bolje uvjete postati još i brojnija, tim više što će neki od sadržaja biti lakše dostupni i realizirani u nekim od naselja u Vitezu, ali i susjednih općina.