U pretresu cisterne pronađeno 247 tisuća kutija cigareta, vrijednost više od 1,3 milijuna KM

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje (UINO) BiH, izvršili su pretres kamiona–cisterne, u čijoj unutrašnjosti je pronađena veća količina od oko 247 tisuća kutija cigareta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine. 

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta na tržištu iznosi više od 1,3 milijuna KM i jedna je od najvećih zaplijena ilegalnih cigareta realiziranih na podučju Bosne i Hercegovine. 

U ovom predmetu vodi se istraga za kaznena djela: Organiziranje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe (članak 215.), Neovlašteni promet akciznih proizvoda (članak 210a.) i Krijumčarenje (članak 214.) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. 

Prilikom realizacije aktivnosti pretresa, slobode je lišen jedan osumnjičeni, vozač motornog vozila, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku. 

U združenoj operaciji realiziranoj po nalog Tužiteljstva BiH, sudjelovali su i pružili potporu  Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, UNO BiH, Granična policija BiH, MUP RS, MUP Sarajevske županije, MUP HNŽ PU Prozor.