U ponedjeljak započinje Ljetni kazališni kamp u Brajkovićima i Grahovčićima

Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga „Klik“ organiziraju Ljetni kazališni kamp, koji će biti održan na području Brajkovića i Grahovčića.
Cilj kampa je kreativno motivirati mlade osobe za umjetnost te im ponuditi znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume.

Najveći dio aktivnosti planiran je u prostoru Osnovne škole “Grahovčići” Travnik, a jedan dio će biti organiziran i na području Brajkovića. Riječ je o prelijepom ruralnom području u općini Travnik koji omogućava, uz savladavanje vještina iz scenske umjetnosti, i dodatne sadržaje u domeni sporta, izleta, kreativnog druženja i sl.

U planu je dvotjedni tečaj koji će voditi član Gradskog kazališta mladih Vitez, diplomirani glumac, Marko Mirković. Ovaj projekt je nastao kao želja, ali i potreba prije svega mladih ljudi, povratnika na područje župe Brajkovići, kao i iseljenika koji u tom periodu posjećuju svoja ognjišta. To je potreba mladih osoba da u svojoj sredini pokušaju probuditi svijest, ali i ponuditi dodatni kulturni sadržaj.

Ovim putem se pozivaju sva djeca i mladi od 6 do 25 godina da se prijave i sudjeluju na ovogodišnjem Ljetnom kazališnom kampu. Prvi susret bit će održan u ponedjeljak, 1.8. 2022. godine u 19,00 sati, u Osnovnoj školi „Grahovčići“ Travnik.

Partneri u realizaciji ovoga projekta su MZ Grahovčići u KSU/KSZ Grahovčići. Projekt je podržao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.